Selvforsynt og økologisk på vakre Hille øybruk

Det gode bondeliv på Hille

 

Økologisk og selvforsynt

På vakre Hille driver Svein Jarle Vatnøy og Eva Hägglund gårdsbruk, og de lever det gode selvforsynte liv. Øybruket har vært i Sveins familie helt tilbake til 1600 tallet. Her dyrkes grønnsaker, fisker kreps, fisk og hummer, og plukker blåbær og tyttebær på flere av øyene som inngår i Hille.

Fra Hille Økologiske Gardsbruk lages det pinnekjøtt, fenalår, og ulike stykningsdeler fra villsau. Svein Jarle og Eva selger også saueskinn, og hønene fra gården gir herlige økologiske egg.

Frittgående dyr

Med både villsau, lam, islandshester, høner, hunder og katter på gården er det liv og røre hele året, og dyrene nyter godt av naturressursene som finnes på øybruket.

Hille øybruk består av mer enn 50 små øyer og holmer, og på flere av disse kan sauene beite. Ved å svi lyngen på øyene ved jevne mellomrom gis det rom for frisk lyng til å vokse. Dette er hovedsaklig for at sauene skal få best mulig næring, samt at kulturlandskapet bevares.

Villsau skapt for øybruk

Villsauen er skapt for å leve i slike områder, og lyngheiene på øyene gjorde at Hille ble et naturlig sted å drive gård. Villsau er lettbente og hardføre dyr som fint klarer lamming alene, og på Hille får de leve fritt i naturen av lyng, gress, og tang og tare.

Hilles flotte natur er avhengig av at gårdsdriften foregår på den tradisjonelle måten, i verdifullt kulturlandskap ved Norskekysten.

 

Hille Økologisk Gardsbruk ligger i Ytre Gulen - lengst ute i havgapet og ved Sognesjøen.

103380098_1116784642030228_3680422113459575612_o.jpg